8 ways to improve listening for children in the classroom

8 manieren om het luisteren voor kinderen in de klas te verbeteren

Hoorzitting Week op Brisbane Grammar School. Reading 8 manieren om het luisteren voor kinderen in de klas te verbeteren 2 minutes Next Ontmoet audassist! De nieuwe assistent van Audeara.

gehoorverlies kan het vermogen van een kind beïnvloeden om taal te horen en te begrijpen, om spraak te produceren en effectief te communiceren met hun leeftijdsgenoten. Wanneer het gehoorverlies onopgemerkt blijft, kunnen kinderen op school loskomen en de interesse verliezen, waarschijnlijk vanwege de verminderde input die ze ontvangen.

Waar jonge kinderen worden gezien als ‘niet luisteren’, het opruimen of snel de aandacht verliezen in de klas, worden ze vaak doorverwezen voor een gehoorbeoordeling om hun oren te controleren. Audeara pleit voor reguliere gehoorschermen voor alle schoolgaande kinderen om gehoorverlies te voorkomen en ervoor te zorgen dat zelfs tijdelijke veranderingen worden opgehaald voordat ze een functionele impact hebben op de prestaties en communicatie.

Als onderdeel van de Hoor Awareness Week van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), ging het Audeara -team vorige week naar de Brisbane Grammar School. Na onze sessie met elke klasse studenten hadden we ook de kans om met leraren te chatten over het beheren van studenten met gehoorverlies en hoe verschillende klassikale opstellingen hun onderwijs kunnen helpen of belemmeren.

Hier zijn 8 manieren waarop u de luisterervaring voor kinderen in een leeromgeving of klaslokaal 1 :
kunt verbeteren.
 1. Verbeter waar mogelijk de akoestiek van de kamer door gordijnen, vloerkleden en tapijt op de muren en vloer te gebruiken.
 2. Probeer achtergrondgeluid te verminderen of te verwijderen.
 3. Zorg ervoor dat de luidspreker geen schittering of achtergrondverlichting achter zich heeft (dwz. Sta niet voor een zonnig raam tijdens het spreken).
 4. Gebruik hulptechnologie zoals een Soundfield -amplificatiesysteem, FM -systeem of Audeara's gepersonaliseerde hoofdtelefoons.
 5. Controleer regelmatig op het begrip en herformulieren van het kind (in plaats van hetzelfde te herhalen).
 6. Gebruik visuele hulpmiddelen om de gesproken taal te ondersteunen.
 7. Gebruik normale, duidelijke spraak zonder jargon, vertragend of overdrijven.
 8. Vermijd bewegen door het klaslokaal of draait u zich af van het kind terwijl u spreekt.
 9. Als u meer informatie wilt over het horen van gezondheid in de klas, alstublieft Neem contact op!


  1 https://www.deafnessforum.org.au/