Skip to content
Voor professionals
Country/region
Country/region
Language
Language
66C2B6EB-DFF2-42C7-84D7-EE51BB2A4D86
Myths Surrounding Hearing Loss, Hearing Devices and Audiology

Mythen rond gehoorverlies, gehoorapparaten en audiologie

mythen en misvattingen over mensen met gehoorverlies komen veel voor. Ze worden vaak geactiveerd door gebrek aan begrip, angst of onwetendheid en mogen geen invloed hebben op uw perceptie van de gezondheidszorg in de gehoor.
Mythen en misvattingen over mensen met gehoorverlies komen veel voor. Ze worden vaak geactiveerd door gebrek aan begrip, angst of onwetendheid en mogen geen invloed hebben op uw perceptie van de gezondheidszorg in de gehoor.

mythe: een persoon met gehoorverlies zal oud zijn.

Meer dan 3,55 miljoen Australiërs lijden aan een gehoorverlies, met bijna de helft hiervan van werkende leeftijd (16-64 jaar) 1. gehoorverlies kan worden gediagnosticeerd bij elk Tijd tijdens ons leven en kan optreden door mechanismen, waaronder fysieke veranderingen of schade, leeftijd, blootstelling aan ruis, genetica en blootstelling aan chemische stof.

Mythe Twee: een persoon met gehoorverlies zal constant schreeuwen en u vragen uzelf te herhalen.

Hoewel hierin een zekere mate van waarheid kan zijn, zijn vrienden en familie met gehoorverlies net zo waarschijnlijk teruggetrokken uit de communicatie als ze herhaaldelijk proberen te betrekken. Personen met onbeheerde gehoorverlies vermijden vaak sociale gebeurtenissen en ervaren hierdoor hogere percentages depressie, angst en sociaal isolement.

mythe drie: ik heb geen gehoorverlies, alle anderen mompelen.

Hoewel het niet strikt een mythe is, is dit een veel voorkomende misvatting! Naarmate we ouder worden, begint ons gehoor te verslechteren in de hoge geluiden. Dit omvat de stillere spraakgeluiden die het een stuk moeilijker maken om woorden te onderscheiden. Hoewel je familie misschien niet echt mompelt, klinkt deze klassieke configuratie van gehoorverlies vaak alsof ze zijn!

Mythe vier: gehoorverlies is onvermijdelijk naarmate we ouder worden.

Hoewel er een element van genetica en ‘geluk’ in het spel is naarmate we ouder worden, kunnen we allemaal actief stappen ondernemen om ons gehoor te beschermen en het risico te verminderen dat we in ons leven gehoorverlies zullen ervaren. Deze omvatten het handhaven van een over het algemeen gezonde levensstijl, het vermijden van overmatige blootstelling aan ruis (op het werk of thuis) en het gebruik van geluidsbescherming wanneer we kunnen.

Mythe Vijf: Hoorzittingen zijn groot, lelijk en zullen mensen laten denken dat ik oud ben.

Tegenwoordig worden gehoorapparaten zelden gezien en bevatten ze functies zoals handsfree bellen, Bluetooth -streaming en externe programmering (het verwijderen van de noodzaak om uw audiologie -kliniek bij te wonen). Tv-hoofdtelefoons en geassisteerde luisterapparaten (ALDS) kunnen worden gebruikt voor werk en school en de Audeara A-01-hoofdtelefoon zijn ook personaliseerbaar en draadloos, waardoor ze comfortabel, gemakkelijk te gebruiken en geschikt zijn voor u!.

Mythe Six: Hoorhoorse apparaten en ondersteunende technologie zijn het geld niet waard.

Hoorzitting is een cruciaal communicatiemiddel en een gehoorverlies beperkt de manier waarop een persoon in staat is om zich aan zijn omgeving aan te gaan. Een gehoorapparaat of ALD zijn beide tools die kunnen worden gebruikt om u te helpen horen. Waarom spannen om uw gezin te horen en zich zo hard te concentreren als er hulp beschikbaar is? Meer dan dat, er zijn verschillende door de overheid ondersteunde subsidies en financieringsopties beschikbaar voor gepensioneerden, kinderen en andere in aanmerking komende gebruikers. Vraag het aan uw audioloog!

Mythe Seven: Mijn audioloog wil me alleen maar iets verkopen.

Terwijl de verkoop van gehoorapparaten de afgelopen jaren onder vuur is gestegen, wees er zeker van dat uw audioloog wordt bestuurd door een professionele instantie en gebonden is aan de praktijk door een strikte gedragscode. Ze zijn niet in staat om iets voor te schrijven dat niet geschikt zou zijn voor uw gehoorverlies of levensstijl. Audiologen zijn geallieerde gezondheidswerkers met ten minste 5 jaar studie (vaak meer!), Inclusief een masterdiploma onder hun riem. Als je ooit hoort als je het gevoel hebt dat je wordt 'verkocht', is het misschien tijd om met iemand nieuw te praten.

Mythe Acht: ik heb eerder geprobeerd apparaten te horen en ik weet dat ze niet voor mij zullen werken.

Hoorzittingapparaten inclusief ALDS hebben het potentieel om veel geluid te bieden waar u misschien al lang niet meer hebt gehoord. Er zijn veel verschillende manieren waarop uw gehoorapparaat kan worden geprogrammeerd en fysiek fit om het comfortabeler te maken. Laat uw audioloog weten wat u ervaart en werk ermee om het goed te krijgen. Nog steeds niet klaar? Probeer wat een koptelefoon of een andere ALD die u specifiek zal helpen waar u wilt horen (bijvoorbeeld voor de televisie of die irritante zoombijeenkomsten!).

Mythen rond gehoorverlies voorkomen dat mensen de hulp vragen en toegang hebben tot de hulp die ze nodig hebben en verdienen. Niet zeker? Vraag een expert, koop niet alleen in.