5 healthy hearing habits your future self will thank you for

5 Gezonde gehoorgewoonten uw toekomstige zelf zal u bedanken

Geluid is overal om ons heen. Wat we ons misschien niet realiseren, is dat sommige van onze favoriete geluiden, de Formule One Cars Trackside, Bernard die door de luidsprekers in het stadion schiet, ze het potentieel kunnen dragen om onze hoorzitting permanent te beschadigen, zelfs na slechts een zeer korte tijd.
Audeara -hoofdtelefoon helpt dove muziekfans te horen alles Reading 5 Gezonde gehoorgewoonten uw toekomstige zelf zal u bedanken 5 minutes Next Audeara werkt samen met NextSense

“Ik herinner me dat het gebeurde. Het was 1995 en ik keek naar Bernard Fanning op het punt om ‘Pick You Up’ op het podium uit te gaan tijdens een Powderfinger -concert. Ik had het perfecte uitzicht op de band, direct naast de spreker. Toen Bernard de eerste noot zong, realiseerde ik me dat ik te dicht bij de spreker was - het deed mijn oren echt pijn. Ik heb mijn perfecte uitzicht opgeofferd door weg te gaan van de spreker, maar ik denk dat het te laat was - de schade was aangericht. Die nacht na het concert herinner ik me een constante rinkelende galm in mijn oren. Het duurde in de volgende dag ... ”

lawaai is overal om ons heen. Wat we ons misschien niet realiseren, is dat sommige van onze favoriete geluiden, de Formule One Cars Trackside, Bernard die door de luidsprekers in het stadion schiet, ze het potentieel kunnen dragen om onze hoorzitting permanent te beschadigen, zelfs na slechts een zeer korte tijd.

Wanneer we een geluid horen, beweegt energie in onze oren en kleine cellen in onze binnenoor bewegen als reactie op de gecreëerde trillingen. Geluiden die te luid zijn of te lang meegaan, kunnen deze cellen permanente schade veroorzaken, waardoor de boodschap wordt gecommuniceerd vanuit onze oren naar onze hersenen. Dit is gehoorverlies.

Dus hoe kunt u uw gehoor nu helpen beschermen, zodat u kunt genieten van Powderfinger tot in uw 90's?

Hier zijn 5 gezonde gehoorgewoonten waar uw toekomstige zelf u voor zal bedanken.

1. Draai het af!

Als je naar muziek luistert door je hoofdtelefoon, houd ze dan in je hand met je arm uitgestrekte. Als je de muziek duidelijk kunt horen, is het te luid. Als u op een feestje of in een luide omgeving bent en moeite heeft om iemand van één meter afstand te horen, kan het geluid op schadelijke niveaus zijn.

Het is belangrijk om regelmatig luisterpauzes te nemen (tijd weg van lawaai) om ervoor te zorgen dat je hersenen en oren voldoende tijd hebben om te herstellen.

2. Als u het volume niet kunt beheersen, gebruik dan gehoorbescherming

Oorpluggen of dempers moeten worden gebruikt wanneer u wordt blootgesteld aan luide geluiden. Dit kan een home power tool zijn zoals de grasmaaier, op een werklocatie (bijv. Bouwzone) of bij concerten of nachtclubs. Hoewel er enig debat is over welke het meest effectief zijn, is de beste gehoorbescherming degene die u beschikbaar hebt en daadwerkelijk zal dragen.

3. Doe niets kleiner dan je elleboog in je oren

Dit omvat katoenen oordoppen! Ondanks veel voorkomende misvatting, hoeven onze oren niet regelmatig te worden schoongemaakt. In feite werkt de wax in onze gehoorbanen eigenlijk om onze delicate middelste en binnenste oorstructuren te beschermen. Chat met uw arts of een audioloog als uw oren zich geblokkeerd of jeuken voelen of als u andere zorgen hebt.

4. Ken de tekenen en symptomen van gehoorverlies en zorg ervoor dat u een gezondheidsster vroeg betrekt als u zich zorgen maakt

Een van de belangrijkste onderdelen van preventie van gehoorverlies is weten wanneer u risico loopt en welke vroege veranderingen u uitkijkt.

Het leren kennen van de tekenen en symptomen van gehoorverlies kan u en uw gezin ten goede komen. Hoe eerdere interventie en ondersteuning wordt geboden, hoe minder impact het waarschijnlijk heeft op uw kwaliteit van leven op lange termijn.

Vroege wijzigingen in onze hoorzitting kunnen problemen met het horen van een gesprek in achtergrondgeluid, problemen met het horen van de televisie of moeten zich harder concentreren wanneer visuele aanwijzingen worden verwijderd (bijv. Bij het praten via de telefoon of de luidspreker keert weg).

Andere symptomen van schade aan ons binnenoor kunnen een hoog rinkelen of zoemen in onze oren (tinnitus) zijn of een gevoel dat onze oren zijn geblokkeerd. Vaak zijn het hechte familie en vrienden die deze veranderingen eerst opmerken, dus het is belangrijk om er rekening mee te houden als uw communicatiepartner bezorgdheid uitte.

5. Controleer uw hoorzitting!

Zelfs als we weten waar we op moeten letten, zijn wijzigingen in onze hoorzitting meestal zo geleidelijk dat we het niet eens merken. Daarom is het belangrijk om ons gehoor regelmatig te laten controleren. Om een ​​geregistreerde audioloog bij u in de buurt te vinden, gebruikt u Audiology Australia's 'Find An Audiologist' -tool hier .

De Audeara -app en hoofdtelefoon kunnen ook worden gebruikt als screeningstools voor gehoorverlies, met het extra voordeel van gepersonaliseerd geluid, zodat u langer veiliger kunt luisteren.

Meer informatie over Audeara.