Early support gives teenager Ruby the power to take hearing loss in her stride

Vroege ondersteuning geeft Teenager Ruby de kracht om gehoorverlies te nemen in haar pas

Streamed muziek voor de gehoorbeperking - een verkenning van de uitdagingen Reading Vroege ondersteuning geeft Teenager Ruby de kracht om gehoorverlies te nemen in haar pas 4 minutes Next Waarom gepersonaliseerde hoofdtelefoons goed zijn om te gebruiken

Achttienjarige Ruby heeft een tussenjaar dat anders is dan de meesten: ze werkt als een beltoon op een ringer van 500.000 hectare op afstand runderstation in de regio Kimberley in West-Australië.

‘Ik word dagelijks uitgedaagd en ik ben er dol op’, zegt Ruby. ‘Ik doe dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou kunnen doen. Elke dag is anders - ik zou op een fiets kunnen verzamelen, opstellen, boringruns doen, branding, dehorning en oor taggen van vee of hekonderhoud doen. Het is een enorme operatie, in warme, droge, stoffige omstandigheden waarbij we tot 1500 vee per dag verwerken. ’

Ruby is sinds mijn jeugd gepassioneerd door de landbouw en heeft grote plannen voor een carrière in de industrie. Ze werd ook diep doof geboren en ontving haar eerste cochleaire implantaat op acht maanden oud en haar tweede implantaat zeven jaar oud.

Omdat ze zeer vroege ondersteuning en interventiediensten ontving via organisatie zonder winstoogmerk NextSense , Ruby kon vanaf jonge leeftijd toegang krijgen tot geluid, haar spraakmijlpalen raken en deelnemen aan activiteiten met haar horende collega's. Ze ging naar de kostschool en vertegenwoordigde haar school in sport zoals zwemmen en doelschieten.

‘Onze investering in vroege interventie was het zo waard’, zegt Ruby's moeder Tania.

‘Als onderdeel van onze levenslange reis hebben we fantastische ondersteuning ontvangen van Nextsense. H toegang tot zoveel bronnen via NextSense maakte de wereld van verschil en heeft Ruby ondersteund om de sterke en zelfverzekerde persoon te zijn die ze vandaag is. ’

Audeara kwam eerder dit jaar bij Nextsense als bedrijfspartner omdat onze twee organisaties een gedeelde toewijding hebben om de gezondheid te horen en de impact van gehoorverlies te beheren.

Het $ 40.000 contante en in natura partnerschap ondersteunt Nextsenense-audiologen, spraakpathologen en andere expertgealleerde gezondheidspersoneel om op maat gemaakte diensten aan klanten in heel Australië te blijven leveren en nog verder te gaan met het bieden van kwaliteit, evidence-based ondersteuning.

Het partnerschap tussen Nextsense, Ruby en haar ouders Mark en Tania begonnen toen het gezin besefte dat de hoortoestellen die Ruby was uitgerust met zes weken oud, werkten niet voor haar. Uitgebreide testen via het Cochlear Implant -programma van Nextsense onthulden een bijna totaal verlies van cochleaire functie in beide oren. Ze kon geen geluiden horen bij 120 decibel - gelijkwaardig aan het geluid van een jet -vlak - wat betekende dat ze diep doof was en ook een kandidaat voor het ontvangen van een cochleair implantaat.

begon toen een reis met sessies voor spraakpathologie, regelmatige programmering van het cochleaire implantaatapparaat, audiologische testen en vroege interventiebesteuning.

Via het NextSense Connected Services -programma was de familie ook in staat om toegang te krijgen tot telepraktijk, waardoor de behoefte aan reizen naar Sydney werd verminderd vanuit hun noordelijke NSW -huis.

‘De online ondersteuning die we ontvingen was ongelooflijk van onschatbare waarde voor ons toen Ruby erg jong was,’ zegt Tania. ‘We probeerden nog steeds te navigeren in deze hele nieuwe wereld en het was de perfecte rolmodellering voor ons, waarbij de leraar haar kennis elke les overdrong.’

Met professionele ondersteuning van NextSense was Ruby onafhankelijk van het beheren van haar cochleaire apparaten vanaf 12 jaar.

‘Het was aan haar om haar batterijen op te laden, voor haar implantaten te zorgen bij het zwemmen en zorgde ervoor dat ze met haar helm kon horen tijdens het rijden,’ zegt Tania. Het is geen gemakkelijke weg geweest, maar Ruby is nu extreem onafhankelijk. Ze is toegewijd aan wat ze doet en houdt van een uitdaging. ’

Dat is geen understatement, aangezien deze jonge Jillaroo zichzelf op een manier duwt die andere 18-jarigen jaloers kunnen doen.

 Ruby Glimlachen op een vuil fiets op haar boerderij

‘Ik merk dat mensen me leren kennen, ze vragen nieuwsgierig naar mijn hoortoestellen,’ zegt Ruby. ‘Ik lach over het algemeen, corrigeer ze en leg uit dat ik diep doof ben geboren en bilaterale cochleaire implantaten heb!’

Audeara CEO Dr. James Fielding zegt: ‘We zijn gepassioneerd over het luisteren naar eigen vermogen en het ondersteunen van gehoorgezondheid, dus we zijn heel blij om samen te werken met NextSense en de vele mensen met wie ze werken, zoals de geweldige Ruby. Het leven is bedoeld om te worden geleefd en genoten, en Audeara is hier om dat mogelijk te maken '.