Why personalised headphones are good to use

Waarom gepersonaliseerde hoofdtelefoons goed zijn om te gebruiken

door Dr. Elaine Saunders, FTSE

Ik ben een onafhankelijk directeur bij Audeara. Ik ben ook een horende wetenschapper, een audioloog en een biomedisch ingenieur en ik heb twee succesvolle horende bedrijven gebouwd in Australië. Ik ben op het Board Audeara, omdat ik gedurende mijn carrière hard heb gewerkt om mensen te helpen beter te horen en Australisch mogelijk te maken. Toen de CEO van Audeara dr. James Fielding me vroeg om mee te doen, testte ik hun oplossing, heb ik wat gelezen en het gemakkelijk eens.

Australië heeft eigenlijk een sterke en lange geschiedenis van kwaliteitsonderzoek en ontwikkeling. Toen ik jaren geleden in Londen in Londen werkte, gebruikten we in feite de begeleiding van onderzoekers van de National Acoustic Laboratories (NAL) van Australië altijd. NAL, of de akoestische laboratoria van het Commonwealth, zoals ze oorspronkelijk bekend waren, was al in 1949 gehoorapparaten aan het bouwen. Inderdaad, als het niet voor supply chain -problemen van componenten zou zijn, zou het eerder zijn geweest.

Audeara tikt zowel mijn vakken om mensen te helpen beter te horen als om Australische capaciteiten te laten groeien. Tegenwoordig wordt geluid geproduceerd door slimme computing en hebben Audeara -hoofdtelefoon een kleine computerchip die is geprogrammeerd om de luisteraar een kwaliteitservaring te geven. Dit is anders en geavanceerder dan de vroege gehoorapparaten, waardoor het individu meer aanpassing kan zijn. Nogmaals, het is Australisch onderzoek dat ons aanzienlijke inzichten heeft gegeven in het personaliseren van geluid voor mensen.

Mijn vader was erg doof en hij hield van muziek. Hij zei altijd dat de oplossing was om de beste hoofdtelefoons beschikbaar te hebben. Helaas stierf hij enkele jaren voordat Audeara werd opgericht, maar ik stel me graag voor dat hij zijn Audeara -koptelefoons.

Waarom hoofdtelefoons, wanneer u gehoorapparaten zou kunnen gebruiken?

De meeste gehoorapparaten werken tegenwoordig behoorlijk goed. Als u echter een gebruiker van hoortoestel bent, komt het geluid van uw tv via een luidspreker naar u toe en vervolgens in uw oor via een andere luidspreker. Elke luidspreker, ongeacht de grootte, wordt gekenmerkt door zijn frequentierespons - dat wil zeggen over welke frequenties het geluid reproduceert. Als het geluid rechtstreeks op uw Audeara -hoofdtelefoon komt, die gepersonaliseerd zijn voor uw gehoor, knipt u een van die luidsprekers (de tv) uit, maar krijgt u nog steeds het voordeel van het gebruik van uw unieke gehoorprofiel voor op maat gemaakte luisteren. Dit is een veel beter gehoorpad.

Maar je wilt misschien toch geen gehoorapparaten gebruiken, als de enige keer dat je het gevoel hebt dat je het niet goed hoort, is wanneer je de tv bekijkt. Als audioloog heb ik mensen zo vaak gehoord dat ze problemen hebben met regionale accenten op tv. Er is veel wetenschap om uit te leggen waarom dat het geval is, maar het antwoord is om de meest geschikte geluidsinput voor je oren te krijgen.

Als je het horen gemakkelijker en leuker kunt maken, ga er dan voor. Daarom ben ik graag betrokken bij dit opwindende Aussie -bedrijf.