Hearing conservation matters!

Het horen van behoud is van belang!

De impact van verworven gehoorverlies kan verwoestend zijn, met name voor degenen die hun oren gebruiken voor de kost.

Als audioloog die gespecialiseerd is in de gehoorgezondheid van muzikanten, ben ik blij te kunnen zeggen dat ik steeds meer musos zie die op zoek zijn naar manieren om hun oren te beschermen. Helaas zie ik ook veel die een soort gehoorletsel hebben opgelopen - hetzij gedurende vele jaren of vanwege een soort trauma. De overgrote meerderheid van deze meestal vermijdbare verwondingen heeft geresulteerd in een schrijnende reis voor degenen die getroffen zijn, of ze te maken hebben met overgevoeligheid, tinnitus, verlies van auditieve scherpte of de vele andere kwalen die gehoorletsel kan veroorzaken. Voor professionele muzikanten zijn deze worstelingen nog meer uitgesproken omdat ze een dagelijkse uitdaging zijn die rechtstreeks van invloed is op hun middelen van bestaan.

Ik ben al vele jaren betrokken bij Symphony Orchesten - zowel als een audioloog als een praktiserende muzikant - het verspreiden van het woord van het horen van veiligheid door muzikanten en hun managementteams te informeren over waarom een ​​gehoorbeschermingsprogramma geen compromis betekent De geweldige kunst die wordt gemaakt door deze geweldige instellingen. In feite is het mijn sterke overtuiging dat een goed geïmplementeerde en onderhouden gehoorbeschermingsstrategie niet alleen de hoorzitting van de spelers beschermt, maar artistiek voordelig is voor het orkest.

Naast het horen van conserveringsprogramma's, verbetert technologie jaar-on-jaar en zijn dingen als de oordoppen van muzikant, in-ear monitors en akoestische schermen nu gemeengoed. Als je naar de symfonie, opera of ballet gaat - vooral in Australië - zul je uit de eerste hand zien hoe muzikanten gehoorbescherming hebben opgenomen in hun uitvoeringen. Je zult ook met je eigen oren horen dat de orkesten gewoon beter en beter klinken - naar mijn mening is de artistieke standaard nooit hoger geweest.

Het is mijn vurige hoop dat meer muzikanten mijn kliniek bezoeken die hun oren willen beschermen in plaats van te zoeken naar een oplossing voor een gehoorletsel. De enorme hoeveelheid werk verricht door orkesten, tertiaire instellingen, audiologen en technologische innovators op dit gebied in de afgelopen tien tot vijftien jaar betekent dat we er alle vertrouwen in kunnen zijn.

Meer in het algemeen-Dankzij het briljante werk van groepen zoals De Wereldgezondheidsorganisatie -De boodschap van gezond gehoor wordt duidelijker dan ooit tevoren gehoord. Nieuwe technologie, inclusief smartphone -apps, hoofdtelefoons en oordopjes, dragen doorgaans waarschuwingen, instellingen en tools waarmee gebruikers hun gehoor kunnen beschermen en bewaken.

Het is duidelijk dat er altijd meer werk te doen is om risico's front-of-mind te houden en om een ​​risicopopulaties te bereiken. Het bericht is een eenvoudige en ik denk dat het best wordt samengevat door een off-the-cuff citaat van wijlen, geweldige Jimi Hendrix:

"Kijk uit voor je oren".

-
Dr Ian O'Brien
PhD Maudsa (CCP) MPhil BMU's (Hons)