Heavy metal and classic cars: Rodney’s passions are still possible with the right support

Heavy metal en klassieke auto's: de passies van Rodney zijn nog steeds mogelijk met de juiste ondersteuning

John Ross - Hoe Audeara -hoofdtelefoon hem opnieuw heeft verbonden met muziek, films en videobewerking Reading Heavy metal en klassieke auto's: de passies van Rodney zijn nog steeds mogelijk met de juiste ondersteuning 5 minutes Next Het horen van behoud is van belang!

Queensland Classic Car Litsiast Rodney, 65, is onlangs teruggekeerd uit IJsland en Noorwegen - waar hij zijn andere passie heeft overgeeft - Heavy Metal Music.

‘Als het echt luid is, zoals de‘ Mothers of Mercy ’, zal ik bijvoorbeeld gewoon mijn iPhone openen en zowel het cochleaire als mijn hoortoestel naar een niveau veranderen waar het acceptabel is. Het is zo simpel. Als het echt luid is, zet ik het gewoon af met mijn telefoon, 'zegt Rodney.

=

Een tijd lang leek het op luisteren naar livemuziek en het horen van de spinnen van zijn 66 ​​Mustang zou misschien buiten het bereik van Rodney zijn.

Problemen met zijn gehoor waren begonnen slechter te worden. Hij had al jaren gehoorverlies in zijn rechteroor ervaren en getest hoortoestellen in beide oren om hem te helpen beter te horen, vooral voor zijn werk als trainer op de werkplek.

‘Maar ik was ontevreden en nam ze na een maand terug, toen ik vond dat hoortoestellen elk geluid om me heen oppikten,’ zegt hij. ‘ Ik heb het op dat moment gewoon mijn normale hoorzitting verdragen.’

Dingen veranderden dramatisch toen het halfronde kanaal in zijn linker middenoor barst, waardoor hij in dat oor diep doof werd. Ondanks een operatie, 18 maanden revalidatie en fysiotherapie, zijn gehoor verbeterde niet, dus begon hij te vertrouwen op liplezing.

‘Ik had nooit gedacht dat gehoorverlies een groot probleem was totdat het mij overkwam. Ik hou van mijn muziek en gaan live concerten. Dat alles was verdwenen, zelfs communiceren met mijn vrouw werd een probleem.

'Ik kon gewoon niets horen, weet je, ik kon mijn '66 Mustang niet horen Ik kon alleen een vervormd geluid van de motor < span>. '

Uiteindelijk zegt Rodney dat hij zich een kluizenaar voelde, omdat hij niet langer kon genieten van de dingen die hij vroeger deed.

Na advies van een ent -chirurg besefte Rodney dat hij een kandidaat was voor cochleaire implantaten. Toen werd hij een vaste waarde bij NextSense-een organisatie zonder winstoogmerk die werkt met kinderen en volwassenen die gehoorverlies hebben, en een Audeara Healthy Hearing-partner.

Terwijl hij zijn implantaat snel ontving, geeft Rodney toe dat het wat hard werk en toewijding kostte om te leren hoe ze ze te gebruiken. Hij zegt dat het hebben van een cochleair implantaat goed ouderwets werk nodig heeft van de kant van de gebruiker, en de ‘magie’ komt met de tijd.

‘Zodra ze mijn implantaat aanzetten, hoorde ik geluid en woorden. In het begin was het erg elektronisch, als een kruising tussen Daleks en de Chipmunks. Ik kon woorden horen, maar niet noodzakelijkerwijs begrijpen. ’

Maar door zijn huiswerk te maken, wat voor hem drie uur per dag naar audioboeken luisterde, verbeterde zijn gehoor binnen een paar maanden dramatisch. Hij benadrukt anderen op deze reis dat het belangrijk is om je aan je afspraakschema te houden en je ‘huiswerk’ te maken om de beste resultaten te krijgen.

Dit is waar regelmatige audiologie -bezoeken binnenkomen. Voor Rodney leidde een audioloog van zijn plaatselijke Nextsense Center in Toowoomba hem door het programmeerproces of 'in kaart brengen', zijn implantaat om aan zijn individuele behoeften te voldoen.

'Telkens als ik terugging naar NextSense, konden ze de toon en het volume van mijn cochlear aanpassen aan mij, dus mijn gehoor verbeterde bij elke sessie. A Fter ongeveer 12 maanden hadden ze het bijna perfect aangepast. '

Nu kan Rodney weer met zijn vrouw naar de film gaan, naar live bands gaan en zijn geliefde klassieke auto's horen. Hij kan ook de vogels horen op de kreek op zijn hobbyboerderij, en de miaow van zijn haarloze kat Sonny .

Rodney kijkt naar de motor van zijn Mustang

‘Mijn cochleaire implantaat stelt me ​​in staat om van het leven te genieten zoals het was voordat ik doof werd, het is gewoon magie,’ zegt hij.

Het is dit soort resultaat en een gedeelde toewijding aan het horen van gezondheid en het beheren van de impact van gehoorverlies die Audeara inspireerde om in 2022 als bedrijfspartner lid te worden van NextSense.

Het $ 40.000 contante en in natura partnerschap ondersteunt Nextsenense-audiologen, spraakpathologen en andere expertgealleerde gezondheidspersoneel om op maat gemaakte diensten aan klanten in heel Australië te blijven leveren en nog verder te gaan met het bieden van kwaliteit, evidence-based ondersteuning.

Audeara CEO Dr. James Fielding zegt: ‘Deze wereldhoordag willen we mensen herinneren aan het belang van oor- en gehoorzorg, omdat het ondersteunen van gehoorgezondheid en luistering onze passie is. We zijn verheugd om samen te werken met Nextsense, die essentiële steun bieden aan kinderen en volwassenen met gehoorverlies in heel Australië. We zijn heel blij voor Rodney en de vele anderen die nieuwe mogelijkheden ervaren als gevolg van het verkrijgen van de juiste diensten en ondersteuning voor hun gehoorverlies.

Audeara -hoofdtelefoons zijn compatibel met gehoorapparaten en cochleaire implantaten, en een Australische overheid goedgekeurd assistent luisterapparaat. Kijk hier om te zien of u uw financiering kunt gebruiken om een ​​set te kopen via het NDIS, gehoordienstenprogramma of de afdeling Veteran's Affairs .